sâmbătă, 21 aprilie 2018

Humus

Ingrediente:
  • o cană de năut
  • 4 linguri de semințe de susan
  • o lamâie
  • 4 căței de usturoi
  • 5 linguri de ulei măsline
  • un vârf de cuțit de sare
Pregătire:
  • pune boabele de năut la înmuiat peste noapte în apă rece (3 căni de apă la una de năut)
  • clătește năutul cu apă rece și pune-l la fiert, în 4 căni de apă rece
  • fierbe-l o oră la foc mic
  • rumenește semințele de susan într-o tigaie, la foc mic, amestecând continuu (fără ulei)
  • curăță și zdrobește usturoiul
  • stoarce lămâia și scoate sâmburii din suc
Preparare:
  • macină semințele de susan și amestecă-le cu uleiul
  • scurge boabele de năut (și păstrează zeama)
  • pune toate ingredientele în blender (la început, fără zeamă)
  • pasează-le (adaugă treptat zeama de năut până obții consistența dorită)
Garnitura/aperitivul e gata. Rămâne să decizi cu ce o asortezi. Poftă bună!


PS: Alte rețete de humus:
  • Arăbesc: năut, tofu, spanac, ulei de măsline, baharat
  • Asiatic: năut, susan, ulei de măsline, pudră de curry
  • Grecesc: năut, iaurt grecesc, pătrunjel și mărar (uscate), usturoi granulat
  • Guacamole: năut, pastă de roșii, avocado, usturoi
  • Marocan: năut, susan, fulgi de ardei iute, usturoi
  • Marsilian: năut,  busuioc, pătrunjel și tarhon verde, ulei de măsline
  • Renew: năut fiert, ciuperci și ceapă (călite), pătrunjel verde
  • Țărănesc: năut, țelină  și morcov (fierte), usturoi, ulei de măsline
Spor la gătit!



Niciun comentariu: