duminică, 14 ianuarie 2018

Păstrăv la cuptor cu cartofi

Am primit din Cipru un săculeț cu mirodenii pentru brânză feta: un amestec de mentă, cimbru și oregano uscate. (Pe insulă unul din aperitivele tradiționale sunt cubulețele de brânză feta stropite cu ulei de măsline și presărate cu mirodenii.)

Cum aperitivul de brânză e prea ușor de făcut, am găsit altă rețetă.

Ingrediente:
  • 4 păstrăvi (1kg)
  • 750g cartofi
  • 400g roșii cubulețe în bulion (cu tot cu bulionul)
  • un morcov (măricel), un ardei
  • 4 căței mari de usturoi
  • 7 linguri de ulei
  • 3 lingurițe de amestec de cimbru, mentă și oregano
  • câte un vârf de cuțit de: ardei iute, ghimbir, coriandru, chimion, piper, scorțișoară (toate măcinate)
  • o linguriță de sare
  • 250ml apă
Pregătire:
  • se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert
  • se zdrobește usturoiul pe fundul de lemn și se taie mărunt
  • se deschide cutia de conservă cu roșii cubulețe în bulion
  • se pune păstrăvul, sărat și piperat, într-o tavă de ceramică, la cuptor (raftul al treilea de jos, 200 de grade grătar termic) pentru 25 de minute
Preparare:
  • într-o oală potrivită se încinge uleiul
  • se adaugă ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute și se amestecă
  • după 30 de secunde se adaugă roșiile (cu tot cu bulion)
  • se lasă pe foc 5 minute, amestecând din când în când
  • se închide focul de sub cartofi (ar trebui să fie deja gata) și se scurg de apă
  • în oala cu ulei se adaugă toate celelalte condimente (fără sare) și se înmulțește amestecul cu 50ml de apă (de la cartofi) și se pune sarea
  • se adaugă cartofii și se amestecă ușor
  • se fierbe la foc mic, 5 minute, acoperit
  • se pune totul în tava cu păstrăv
  • se mai lasă la cuptor 8 minute
Poftă bună!



Niciun comentariu: