duminică, 17 decembrie 2017

Supă cremă de legume

Cu următoarea rețetă o să intru în contradicție cu experții din bucătărie. Ei spun că o supă cremă trebuie să fie mai moale ca un piure și mai consistentă decât un sos. Noi o preferăm mai puțin consistentă ca un sos.

Totul începe cu căutarea ingredientelor prin cămară şi frigider.  De astă dată am ales: praz, cartofi, morcov, țelină, pătrunjel, varză, conopidă și ardei. Se curăță toate ingredientele și se pun la fiert, acoperit, în 2 litri de apă rece.

La momentul potrivit (de obicei la 20 de minute după primul clocot) se ia oala de pe foc şi conținutul se pasează cu un blender vertical. Se adaugă mirodenii după gust: curcuma, coriandru, chimen, piper, sare. Se mai dă un clocot. Se pun 2 linguri de ulei şi verdeață.

Se servește fierbinte sau rece, cu o lingură de smântână (și ornată cu câteva frunzulițe verzi).

Poftă bună!



Niciun comentariu: