duminică, 10 decembrie 2017

Chifteluțe de ciuperci

Ingrediente:
  • 4 linguri de ulei
  • o ceapă
  • 1kg ciuperci albe
  • 5 linguri de fulgi de ovăz
  • 5 linguri (cu vârf) de pesmet
  • o legătură pătrunjel tocat
  • 4 căței (mari) de usturoi
  • 2 ouă
  • un vârf de cuțit de oregano și unul de cimbru (uscate)
  • sare, piper
  • 400g (o cutie) de roşii cubulețe în bulion
Pregătire:
  • tocați ceapa
  • curățați și tăiați ciupercile cubulețe
  • curățați și tocați usturoiul
  • tocați pătrunjelul
  • deschideți conserva de roșii
  • spargeți ouăle
  • sotați ceapa
  • adăugați ciupercile și lăsați-le, la foc mic, 12 minute
  • adaugați usturoiul și stingeți focul după 2 minute
  • puneți ciupercile la scurs (în sită, într-un vas); păstrați lichidul scurs
  • lăsați să se răcească (pentru 10 minute)
  • într-un bol amestecați toate ingredientele (fără roșii și cu jumătate din cantitatea de pătrunjel)
  • lăsați compoziția o oră la frigider
Preparare:
  • formați (după pricepere) chiftelele
  • puneți hârtie de copt în tava aragazului și așezați chiftelele pe ea
  • coaceți 20 de minute la 200 de grade
  • puneți zeama de la ciuperci într-o cratiță
  • adăugați roșiile (cu tot cu bulion)
  • puneți la foc și adăugați chiftelele când clocotește
  • fierbeți 10 minute la foc mic
  • adăugați restul de pătrunjel și închideți după un minut
Poftă bună!



Niciun comentariu: