duminică, 12 noiembrie 2017

Musaca

Ingrediente:
  • 0,8kg  cartofi
  • 4 vinete (1,2kg)
  • 2 cepe mari (300g)
  • 800g carne tocată amestec (vacă și porc)
  • 300g roșii
  • 50ml ulei
  • sare, piper, coriandru
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de dafin
  • 50g parmezan
  • 3 cești de sos bechamel
Pregătire:
  • tăiați vinetele în rondele de 3mm, sărați-le piperați-le să puneți-le la cuptor, la 175 de grade, 40 min.
  • puneți cartofii la fiert (în coajă)
  • puneți uleiul într-o cratiță
  • rumeniți ceapa tăiată mărunt
  • adăugați carnea tocată
  • după 5 minute adăugați roșiile tocate mărunt, usturoiul pisat, frunzele de dafin și celelalte mirodenii
  • lăsați la foc mic, acoperit, pentru 30 min.
  • curățați cartofii fierți și tăiați-i în rondele de 5mm
Preparare:
  • alegeți vasul de Jena potrivit
  • puneți un strat de felii de vinete, sare, piper, un start de cartofi și un strat de amestec cu carne tocată (nu uitați să scoateți frunzele de dafin)
  • repetați
  • terminați cu un strat de cartofi și vinete
  • turnați deasupra sosul bechamel și radeți parmezanul
  • lăsați 25 de minute la cuptor, la 180 de grade
Poftă bună!



Niciun comentariu: