vineri, 3 noiembrie 2017

Mâncare de vinete cu carne de porc

Ingrediente:
  • 600g carne de porc (cu ceva grăsime)
  • 500g vinete
  • 250g ceapă (o ceapă roșie și una galbenă)
  • 300g roșii
  • 5 linguri de ulei
  • o lingură de oregano
  • câte un vârf de cuțit de: fulgi de ardei iute, cimbru, busuioc, piper, coriandru
  • 4 căței de usturoi
  • un morcov, un ardei
  • o legătură de mărar
  • sare
Pregătire:
  • tăiați carnea și vinetele în cubulețe de 2cm
  • tocați ceapa, morcovul și ardeiul 
  • zdrobiți roșiile cu usturoiul la blender
Preparare:
  • puneți uleiul la încins
  • căliți ceapa
  • puneți carnea de porc și lăsați-o 6 minute (în cratița acoperită, amestecați din când în când)
  • adăugați vinetele
  • după 10 minute adăugați toate celelalte ingrediente (în afară de mărar)
  • lăsați la foc mic 10 minute (cu capacul pe cratiță)
  • luați capacul și puneți cratița la cuptor, la 200 de grade
  • după 10 minute închideți cuptorul, puneți mărarul și amestecați
  • până la servirea mesei puneți înapoi în cuptor cratița neacoperită (ca mâncarea să rămână caldă)
Poftă bună! (Se poate consuma ca atare sau cu un orez simplu.)



Niciun comentariu: