miercuri, 4 octombrie 2017

Iepure la cuptor cu sos de ardei și mentă

Următorul ingredient din Folyo Baharat Seti (folia cu pliculețe cu mirodenii primită cadou direct de la Bazarul Mirodeniilor din Istanbul)  este menta. Cel mai simplu ar fi fost să fac un ceai, dar am ales altceva.

Ingrediente:
* un iepure (1kg)
* 5 căței de usturoi
* 4 ardei capia și unul iute
* 400g de roșii cuburi în bulion
* 150g de măsline fără sâmburi
* 50g de unt
* 2 linguri de ulei
* piper, sare
* o linguriță de mentă uscată, măcinată
* un vârf de cuțit de busuioc și unul de coriandru
* 1 lingură de miere

Pregătire:
* se porționează iepurele, se pune într-o tavă potrivită
* se asezonează iepurele cu sare, piper și mentă și se stropește cu ulei
* se coc cei 5 ardei și se curăță (inclusiv de semințe)
* se coace și se curăță usturoiul
* se taie măslinele rondele

Preparare:
* se pune iepurele la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute
* cu un blender vertical, se face o pastă din ardei, usturoi și roșii
* într-o cratiță potrivită se topește untul
* se adaugă pasta, împreună cu coriandrul și busuiocul
* se fierbe la foc mic, 7 minute, acoperit
* se adaugă mierea și măslinele și se mai fierbe 4 minute
* se scoate iepurele din cuptor și se pune în cratiță
* se amestecă, se mai fierbe 4 minute și se lasă cratița acoperită pentru alte 15 minute

Iepurele e minunat cu o salată de roșii și un pahar de vin alb, rece. Poftă bună!



Niciun comentariu: