marți, 10 octombrie 2017

Biscuiți sărați

Și am ajuns la ultimul ingredient din Folyo Baharat Seti: șofran pudră. Aștept cu nerăbdare următoarele condimente cadou.

Ingrediente:
* 250g faină albă
* 100g cașcaval
* 3 linguri de smântână 30%
* 100g unt
* un ou
* 1 linguriță de șofran
* 1 linguriță de semințe de chimen

Pregătire:
* rade cașcavalul (pe răzătoarea cu găuri mici, fără degete)
* pisează chimenul
* începe să topești untul
* adaugă șofranul
* închide focul după ce s-a topit tot untul
* fă un aluat din toate ingredientele
* învelește aluatul într-o folie de plastic și pune-l la frigider
* verifică lista de ingrediente
* scoate aluatul din frigider și încorporează smântâna pe care ai uitat să o pui
* pune aluatul la frigider pentru 30 de minute

Preparare:
* scoate aluatul din frigider
* presară cu făină blatul de lucru
* întinde aluatul într-o foaie de jumătate de centimetru
* taie-l în pătrate de 4-5cm (mai mult sau mai puțin perfecte)
* așează bucățile pe hârtie de copt într-o tavă
* lasă tava la cuptor, la 200 de grade, 20 de minute

Poftă bună!




Niciun comentariu: