joi, 21 septembrie 2017

Tocană de porc cu sos de oregano

Următorul pliculeț  din  Folyo Baharat Seti a fost cu oregano.

Ingrediente:
* 600g carne de porc (cu ceva grăsime)
* o ceapă
* 4 linguri de ulei
* o lingură și jumătate de oregano
* jumătate linguriță de cimbru
* o linguriță de busuioc
* un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute
* 2 roșii mari (300g)
* 4 căței de usturoi
* sare, piper (după gust)

Pregătire:
* tăiați carnea în cubulețe de 2cm
* tocați mărunt ceapa
* zdrobiți usturoiul și tocați-l mărunt
* opăriți roșiile, curățați-le de coajă și zdrobiți-le la blender

Preparare:
* puneți uleiul la încins
* căliți ceapa
* puneți carnea de porc și lăsați-o 6 minute (în cratița acoperită, amestecați din când în când)
* adăugați toate celelalte ingrediente
* lăsați la foc mic 15 minute (cu capacul pe cratiță)

Poftă bună! (Idee de garnitură: orez cu legume.)



Niciun comentariu: