vineri, 8 septembrie 2017

Prăjitura cu lămâie și mac

Semințele de mac, din al patrulea pliculeț Folyo Baharat Seti, te duc cu gândul la zăpadă, Crăciun și cozonac. Dar, cum în teiul din fața geamului de abia a apărut prima frunză galbenă, am găsit altceva:

Ingrediente:
* 2 linguri semințe de mac
* 200g unt
* 100g zahar
* 100ml lapte
* 3 ouă
* 300g faina
* jumătate de lamâie
* 1 linguriță esență de vanilie
* un vârf de cuțit de sare
* 1 linguriță praf de copt

Pregătire:
* Rade coaja de la lămâie
* Stoarce lămâia și scoate sâmburii din suc
* Topește untul şi închide focul
* Adaugă zahărul, ouăle, laptele şi esența de vanilie, amestecând cu un tel
* Adaugă sucul și coaja de lămâie, continuând să amesteci
* Presară praful de copt, semințele de mac și sarea peste făină și amestecă ușor
* Încorporează făina în amestecul de mai sus şi amestecă până obții o compoziție omogenă
* Verifică că nu ai uitat niciun ingredient

Preparare:
* Găsește tava de de ceramică potrivită (18 x 25 cm) și clătește-o de praf
* Pune în ea hârtie de copt (care să acopere inclusiv marginile)
* Toarnă compoziția
* Pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 50 de minute.

După ce s-a răcit (prăjitura, nu tava) este delicioasă cu un pahar cu lapte. Poftă bună!



Niciun comentariu: