marți, 26 septembrie 2017

Ciorbă de pește

Ingrediente:
* crap (ce a mai rămas după drumul la pescăria din piață și prepararea crapului în crustă: șira spinării, cap, coadă)
* 2l apă
* 2 cartofi
* pătrunjel și păstârnac (rădăcină)
* ardei, ceapă, 3 căței de usturoi
* 7 semințe de chimen
* sare, piper, alte mirodenii după gust
* 50g tăieței
* o lingură de leuștean uscat

Pregătire:
* se curăță legumele

Preparare:
* se pun la fiert legumele, ceapa și usturoiul
* la 10 minute după ce a început să clocotească apa, se adaugă peștele
* după 10 minute se stinge focul și se scoate peștele din oală
* se pasează legumele
* se scot oasele de la pește și se pune carnea înapoi în oală
* se adaugă tăiețeii
* se adaugă sarea, piperul, mirodeniile
* se mai lasă la fiert 7 minute
* se pune leușteanul, se acoperă oala și se lasă la odihnit 10 minute

Poftă bună!



Niciun comentariu: