miercuri, 13 septembrie 2017

Calamari la grătar

Ingrediente:
* 600g calamari
* 4 linguri de ulei
* 2 căței mari de usturoi
* jumătate de lămâie
* oregano, sare, piper, coriandru, mentă, ardei iute fulgi

Pregătire:
* spălați calamari și crestați, cu vârful unui cuțit ascuțit (pentru a pătrunde mai bine marinada)
* într-un bol potrivit puneți uleiul și condimentele
* stoarceți lămâia și radeți coaja
* zdrobiți usturoiul pe fundul de lemn, tăiați-l mărunt și amestecați-l în bol
* puneți calamari în bol și amestecați (cu mâna)
* puneți-l la frigider pentru 2 ore

Preparare:
* încingeți bine tigaia-grătar
* prăjiți calamari câte 2 minute pe fiecare parte
* după ce i-ați scos, stoarceți câteva picături de lămâie peste

Poftă bună!



Niciun comentariu: