miercuri, 30 august 2017

Supă de roşii

Ingrediente:
* 2kg de roșii
* 1l apă
* o ceapă
* 2 morcovi
* 1 țelină mică
* un ardei, păstărnac și pătrunjel (rădăcină)
* 2 caței de usturoi
* 50ml de ulei
* sare, piper, cimbru, busuioc (uscate)
* 50g tăieței de casă

Pregătire:
* se curăță legumele (inclusiv ceapa și usturoiul) și se pun la fiert
* se curăță roșiile de coajă (opărindu-le în apa în care fierb legumele)

Preparare:
* după 15 minute de când fierb legumele se pun și roșiile
* se fierb 10 minute
* se ia oala de pe foc și se pasează conținutul cu un blender vertical
* se pune oala înapoi pe foc
* se adaugă condimentele
* se pun tăiețeii
* se mai fierbe supa 6 minute
* se stinge focul şi se adaugă uleiul

Poftă bună! (E foarte răcoritoare rece.)



Niciun comentariu: